Bikkeltocht 2012 - verslag

Ziltmagazine

"Jezelf zijn"

Hierbij het verslag van de bikkeltocht uit 2012 met tekst en foto's van Michiel Scholtes. Dit artikel is overgenomen uit nr. 77 van het zeiltijdschrift "Zilt Magazine"

Uit het verslag: "Na een paar dagen Waddenzee zeilt de 30 meter lange Meridiaan kalm onder vol tuig naar het zuiden. Aan bakboord is de Friese oever nauwelijks zichtbaar met dit nevelige weer, dus houd ik een schuin oog op het kompas. Een duwtje tegen het grote stuurwiel en de spaken draaien rond. Een tijdje gebeurt er niks, dan komt er beweging in de kop van de klipper en kruipt de zeilstreep langs de kompasroos; hola, snel stutten, anders draait het zware schip te ver door."

< Klik op de afbeelding om het artikel als pdf te lezen.

REGISTER_TO_READ_MORE

Kinderen en ouders

Informatie over de Sailing Kids zeiltochten voor kinderen, ouders/begeleiders en jongeren.

Wie komt in aanmerking voor een Sailing Kids zeilweek?

Sailing Kids organiseert twee soorten zeiltochten:

  • Gezinstochten voor (lichamelijk) ernstig en chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar, samen met hun ouders, broertjes en zusjes.
  • Jongerentochten, voor (lichamelijk) ernstig en chronisch zieke jongeren van 14 t/m 24 jaar.

Het zomaar op vakantie gaan zit er vaak niet in met een ernstige of chronische ziekte en het gezin wordt ook getroffen door veel zorgkosten.

Dankzij de ondersteuning van sponsors, donateurs en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, kan Stichting Sailing Kids de zeiltochten gratis aanbieden.

Er gaat deskundige hulp mee met een Sailing Kids tocht, zoals een verpleegkundige (of arts), een activiteitenbegeleider en een kok. Door de geheel eigen sfeer aan boord van het schip, kan iedereen volop genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De ontmoeting met anderen, om lief en leed mee te delen, blijkt voor zowel de deelnemers als voor de vrijwilligers en de bemanning van grote waarde te zijn. LEES VERDER >

REGISTER_TO_READ_MORE

Hoe ziet een Sailing Kids zeiltocht er uit?

De eerste dag van de Sailing Kids zeilweek, meestal op maandag, worden alle gasten rond 10.00 uur aan boord verwacht in de vertrekhaven. Het Sailing Kids team en de bemanning van het schip verwelkomen alle deelnemers. Onder het genot van een kop koffie, thee of wat drinken voor de kinderen met wat lekkers, wordt in het kort verteld wat iedereen kan verwachten van de Sailing Kids week. Daarna krijgen alle gezinnen een hut toegewezen en kan iedereen het schip verkennen. Natuurlijk wordt ook een kennismakingsrondje met alle deelnemers gedaan.

REGISTER_TO_READ_MORE

Hoe meld ik mij aan?

Hoe meld ik mij aan als deelnemer aan één van de Sailing Kids zeiltochten?

LEES EERST DE TEKST HIERONDER VOLLEDIG ÈN GOED DOOR,
VÓÓRDAT JE HET ONLINE FORMULIER GAAT INVULLEN!!

Je kunt je ALLEEN online aanmelden door het invullen van het online deelnemers > AANMELDINGS FORMULIER < (klik op de link) Lees de tekst hieronder even geheel door, zodat alles duidelijk is, en vul dan pas het online formulier in.
 
LEEFTIJDSGRENZEN: binnen welke leeftijdscategorie kun je je aanmelden?
Gezinstochten: voor lichamelijk ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar, samen met ouders, broertjes en zusjes.
Jongerentochten: voor lichamelijk ernstig en/of chronisch zieke jongeren van 14 t/m 24 jaar (bikkeltocht)
 
ROLSTOELGEBRUIK: Het gebruik van een rolstoel is slechts beperkt mogelijk aan boord, hoewel dit verschilt per schip waarmee gevaren wordt. Over het algemeen is een sta-functie wel een minimum vereiste, bijvoorbeeld nodig bij douchen of toilet gebruik. We hebben altijd zelf rolstoelen mee aan boord voor uitstapjes aan wal. Aan boord is de ruimte redelijk beperkt tot het middendek en benedendeks rond de tafels. Elektrische rolstoelen kunnen helaas niet mee, vanwege het gewicht en het moeilijk van- en aan boord gaan hiermee. Wel zijn er plannen om in de nabije toekomst dagtochten aan te bieden op een speciaal voor rolstoelers toegankelijk en daarvoor ingericht schip. In geval van twijfel ivm deelname, neem dan altijd contact op met het bedrijfsbureau van Sailing Kids per mail of telefonisch.
 
Tips voor het invullen: Vul het formulier volledig in. Alle vakjes waar een sterretje (*) staat zijn verplicht, en kunnen daarom niet leeg gelaten worden. Kun je niks invullen, zet er dan Geen of Nvt in (niet van toepassing) in, anders kan het formulier niet worden verzonden. Hou je zorgpas bij de hand.
NB. Adblockers en spamfilters of firewalls kunnen ook het verzenden van het formulier bemoeilijken, dus let hier op en schakel ze desnoods even tijdelijk uit.
 
N.B. Alléén voor de deelnemers aan de Sophia Jongeren tocht: Vergeet niet je patiënten nummer in te vullen op het formulier, onder het kopje bijzonderheden!

Het is voor ons belangrijk om een goed beeld te krijgen van de deelnemers die meevaren: leeftijd, ziektebeeld, medicijngebruik en andere relevante bijzonderheden. Dit kan eveneens van belang zijn voor de begeleidende familieleden. Daarom verzoeken wij u vriendelijk het formulier zo compleet mogelijk en naar waarheid in te vullen. Dit betreft ook verzekeringgegevens, huisarts en medicijnen, dieet en allergieën.

Belangrijk: Op het formulier moet worden aangegeven naar welke zeiltocht de voorkeur uitgaat. De beschikbare weken en datums staan in het online formulier en kunt u ook vinden onder de rubriek Vaartochten+jaartal in het menu aan de rechterkant op de website.
Schrijf niet tegelijk in op meerdere tochten, alleen de eerste telt mee. Je kunt wel in het formulier aangeven of je ook beschikbaar bent in een andere periode dan de tocht van jouw voorkeur.

Daarnaast is voor ons handig om te weten of er onder de deelnemers volwassenen zijn die eerder gezeild hebben en die, waar nodig, een handje kunnen en willen helpen. Indien er geen of te weinig hulp of ervaring aanwezig is zetten wij extra vrijwilligers in. De gegevens zullen door onze teamleden met de nodige privacy worden behandeld.

Hoe verloopt de procedure na aanmelding? > Lees verder!

REGISTER_TO_READ_MORE

Bikkeltocht 2010 - verslag

Ziltmagazine

"Eindelijk Vrij"

Hierbij het verslag van de bikkeltocht uit 2010 met tekst en foto's van Michiel Scholtes. 
Dit artikel is verscheen eerder in het zeiltijdschrift "Zilt Magazine"

Uit het verslag: "De Vrijheid is de driemastschoener van Sailing Kids, een stichting die met zieke kinderen vaart. Het schip maakte dit voorjaar een 'Bikkeltocht' van Lelystad naar Rotterdam. Een stukje binnendoor en – spannender – een stukje buitenom... Michiel Scholtes voer mee."

<< Klik op de afbeelding om het gehele artikel als pdf te lezen.

Website/vacature

De website is redelijk op orde. We zoeken echter nog een Joomla! enthousiast/vrijwilliger die het leuk vind om de site verder te ontwikkelen en verbeteringen aan te brengen. Aanmelden kan via joomla!@art-pack.nl

You are here: Home Deelnemers